#1 Tips & tricks for your wedding photo session

9 juli 2019

Beste lezer, welkom op mijn eerste blogpost.

Recent heb ik besloten om jullie via deze weg te informeren omtrent het huwelijk, de geboorte en de opvoeding. Deze sleutelmomenten en -periodes vormen de basis van mijn fotografie: van huwelijksreportages tot newborns tot cake smashes.

Schrijven ligt ver van mijn bed, dus waarom bloggen? Ik zie het als een win-win situatie: jullie worden geïnformeerd met tips en tricks, do’s en don’ts, en ik sta wijzer in het leven door al de research die er bij komt kijken. Geniet alvast van mijn eerste blogpost.

Doorheen mijn ervaringen als huwelijksfotograaf heb ik geleerd dat er een aantal zaken zijn die wel eens vergeten worden. Het leek mij dan ook een goed idee om deze op een rijtje te zetten om zowel koppels als fotografen voor te bereiden.

  • Duurtijd

Een fotosessie tot een succesvol einde brengen kan stresserend zijn.  Zelf vraag ik altijd aan het bruidskoppel om ongeveer één uur te rekenen voor de fotosessie. Op die manier kan de fotograaf voldoende tijd nemen om leuke poses en composities te zoeken.

  • Handige tool: Pinterest

Als ‘bride/groom to be’ zit je vast urenlang op Pinterest foto’s te pinnen die je inspireren. Het is heel handig om een bordje te maken met leuke ideeën voor de huwelijksfotosessie. Als fotograaf deel ik altijd een gezamenlijk privé-bord met het bruidskoppel. Zo kan ik zien wat jullie leuk vinden en kan ik mij beter voorbereiden. Voor degene die niet zo bekend zijn met Pinterest is het zeker een aanrader. Je verzamelt eigenlijk foto’s die je leuk vindt in ‘mapjes’ die ‘borden’ genoemd worden. Er zijn oneindig veel soorten thema’s te vinden, van huwelijksfoto’s tot DIY’s voor je interieur. Hier is alvast de link naar mijn Pinterest profiel: https://www.pinterest.com/livaphoto/

  • Vrienden of familieleden to the rescue

Wanneer je een jurk draagt met een lange sleep in combinatie met een sluier, kan je best een extra persoon meenemen om te helpen met het gladstrijken van de plooitjes. Indien de fotograaf dit zelf moet doen, zullen jullie tijd verliezen. Dit geldt ook wanneer je je trouwe viervoeter(s) of kinderen wil betrekken bij de fotosessie: het is altijd handig dat er even toezicht aanwezig is wanneer de foto’s gemaakt worden.

  • Voel je je awkward? Géén probleem

In de praktijk voelt een fotosessie soms wat vreemd en awkward aan. Onthoud vooral dat een awkward moment waar jullie om moeten lachen spontaan overkomt. Er zal dus geen snuifje awkwardness te bespeuren zijn op de foto’s.

  • Modder, keutels en de zon

Afhankelijk van de locatie kan je best ook een extra paar schoenen meenemen. Niet alleen omdat je mooie schoenen vuil kunnen worden, maar ook omdat sommige wandelafstanden wat langer kunnen zijn en je natuurlijk geen pijnlijke voeten wil voor de rest van de dag. Een handdoekje is ook mooi meegenomen voor als jullie enkele zittende foto’s willen. Om een zonnesteek of een rood gezicht tijdens de warme zomerdagen te voorkomen, hou je best de volgende woorden in je achterhoofd: veel water én een draagbare parasol.

Deze tips klinken logisch, maar doorheen de tijd heb ik geleerd dat er toch wel een aantal dingen zijn die snel vergeten worden. Begrijpelijk, want deze dag is dé dag voor de rest van jullie leven en daar komt veel meer bij kijken dan enkel de fotoshoot.

Wat vind jij van deze tips? Of heb je er zelf nog voor mij? Laat het gerust weten via de comments.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT