#2 Research, research en nog eens research

30 juli 2019

Tijdens het voorbereiden van jullie huwelijksdag zullen er ongetwijfeld veel uren besteed worden aan research. Van het zoeken naar een fotograaf tot het uitkiezen van de decoratie. Er komt veel op koppels af en dat onderschatten ze vaak. Eerst en vooral is het belangrijk dat jullie een richtbudget bepalen en prioriteiten stellen. Er zijn zó veel verschillende bruiloften en inspiratiebronnen dat het snel overweldigend kan worden. 

Hoe vind je de juiste mensen/locaties/inspiraties voor jullie huwelijk? 
Ik som hier even op welke kanalen jullie kunnen gebruiken om de ideale leveranciers (sneller) te vinden. 

#1 PINspiration
In mijn vorige blogpost had ik het over Pinterest. Voordat je opzoek gaat naar leveranciers is het ook belangrijk dat je weet wat je wilt. Willen jullie eerder een intiem feest in de natuur, of toch liever een grote zaal waar gemakkelijk 250 gasten in kunnen? Via Pinterest kan je ontdekken welke stijl je het meest aanspreekt.

#2 The storyteller 
Vaak worden fotografen via mond-aan-mond reclame doorverwezen, of heb je zelf misschien al een huwelijksfotograaf aan het werk gezien wanneer je zelf te gast was op een huwelijk. Als je toch een beetje vastzit met het zoeken naar een fotograaf is www.mywed.com een oplossing. De website ‘Mywed’ is een internationaal platform van professionele fotografen. Wil je iemand uit de buurt of trouw je in Griekenland en wil je graag een lokale fotograaf zorgvuldig uitkiezen? Via Mywed is dit heel eenvoudig. Daarnaast zie je ook meteen wat de vraagprijs is van de fotograaf. Heel handig om meteen rekening te houden met jullie budget. 

#3 The look
Een jurk vinden kan soms heel frustrerend zijn. Zeker als de bruidswinkel in je eigen stad niet heeft wat je zoekt. Via huwelijksmagazines als ‘For Lovers’ of ‘ BRUID’ ontdek je designers die binnen jouw stijl passen.  Het kan dus handig zijn om voor je jurk even te piepen in deze magazines. Op trouwbeurzen word je ook overspoeld met allerlei stijlen. Daar zou je ook zeker inspiratie kunnen opdoen en leveranciers ontdekken.  Dit geldt uiteraard ook voor de bruidegom. 😉 

#4 The location 
Commerciële locaties vind je gemakkelijk terug op internet. Zoeken naar pareltjes die minder inzetten op advertenties is wat moeilijker. Voor intieme feesten zou je de mooie tuin van je grootouders kunnen gebruiken. Of als je de eigenaar kent van een privé bos, weide of schuur zou je hem kunnen benaderen met de vraag of je je huwelijksfeest daar kan geven. Op Airbnb kom je soms ook prachtige locaties tegen waar je aan de eigenaars een voorstel zou kunnen doen. ‘Trouwen in het bos’ is een bedrijfje die je verder kanhelpen met het organiseren van een trouwfeest op een originelere locatie. Ook kennen zij een aantal locaties die aan je wensen kunnen voldoen. Bij House of Weddings vind je leveranciers die decoratie en meubilair verhuren. Handig voor minder commerciële locaties. Voor commerciële locaties zijn platforms zoals: www.salino.bewww.dnls.be, www.forlovers.be een handige tool. 

#5  From PINspiration to decoration 
Als je weet welke stijl je uit wil, is het gemakkelijker om van start te gaan met de decoratie.  Sommige koppels kiezen ervoor om het simpel te houden of boeken een weddingplanner. Aangezien dit een grote impact heeft op het budget kan het ook handig zijn om zelf dingen te maken. Je hoeft daarom zeker niet de handigste te zijn. Sommige dingen zijn eenvoudig en toch elegant. Je kan ook altijd wat extra hulp inroepen van handige Harry’s. Onthou vooral: ‘less is more’. 
Hieronder vind je wat leuke ideetjes die je zelf kan maken. Ik heb een Pinterest bordje ‘DIY Wedding’ waar je meer ideetjes op kan ontdekken. www.pinterest.com/livaphoto/diy-wedding/


Ik hoop dat deze blogpost jullie wat verder op weg helpt en inspireert. Laat gerust weten in de comments als jullie zelf nog handige websites kennen! 😉 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT