‘Brides to be’ wachten al een hele tijd onzeker af. We weten nog steeds niet of de huwelijksfeesten deze zomer mogen plaatsvinden. Op vrijdag 24 april hadden we meer duidelijkheid verwacht, maar tevergeefs.

De kans is vrij groot dat huwelijken deze zomer onder strenge voorwaarden zullen mogen doorgaan. Uiteraard zullen niet alle koppels hier blij mee zijn. Iedereen wilt hun dag op een warme en vooral veilige manier vieren. Velen willen niet langer afwachten en hebben besloten om hun huwelijk een jaar uit te stellen naar de zomer van 2021. Deze zomer zal een uitzonderlijk druk huwelijksseizoen worden. Hierdoor kan het als koppel moeilijker zijn om de gewenste leveranciers te boeken en jullie droomhuwelijk te realiseren. Trouwen op een weekdag, of in het voor-/najaar zal dus een nieuwe trend worden! 

Elk seizoen heeft voor- en nadelen, maar de voordelen van trouwen in de herfst/winter is algemeen minder bekend. Ik heb hier alvast enkele op een rijtje gezet.

Stabiele temperaturen
Hoewel de temperaturen wat lager liggen, weet je wat je kan verwachten. In de zomer bestaat het risico om je feest te vieren in uitzonderlijk hoge temperaturen. Niet enkel voor de bruid, maar ook voor de bruidegom en de heren in maatpak is dit alles behalve comfortabel. Wist je trouwens dat in mei 2018 even veel regen viel als later in oktober? In lentemaanden kan je dus ook veel regen verwachten.

Goed voor de portefeuille
Elk jaar kiezen heel wat koppels om te trouwen in de lente/zomer, waardoor deze maanden ook duurder zijn bij leveranciers. In de herfst/winter trouwen er minder mensen, dus de prijzen zijn veel interessanter. Je kan in principe hetzelfde huwelijk hebben aan een veel voordeligere prijs. 

Authentieke kleuren
Het grootste voordeel van de herfst is natuurlijk het prachtig kleurenpalet. Als je trouwt op een locatie met een stukje natuur is dit mooi meegenomen. In de herfst is er een overvloed aan keuzen in bloemen voor je bruidsboeket. Denk bijvoorbeeld aan eucalyptus, zonnebloemen, rozen, astilbe, pampasgras, dahlia’s…  Op Pinterest heb ik alvast een bordje gemaakt met Fall & Winter themes ter inspiratie. 

Natuurlijk mooi
Het najaar staat gekend voor zijn gezelligheid. Persoonlijk ben ik dan ook het meeste fan van deze periode. Je kan je feestzaal gemakkelijk stylen met natuurlijke elementen die niet zo duur hoeven te zijn. Uiteraard kruipt hier wel wat meer tijd in. Daarnaast zijn er vanaf de herfst veel meer seizoensingrediënten beschikbaar, waardoor er extra veel keuzen zijn bij de catering. 

Wat met de koude?  
Een trouwjurk met een wollen trui/sjaal of bond jasje geeft een schitterende look. Ook tijdens de fotoshoot moet je hier zeker gebruik van maken. De meeste bruiden dragen een thermolegging samen met pantykousjes, zodat ze nog altijd de gewenste schoenen kunnen dragen. Deze combo houdt je ook lekker warm.

Uiteraard is het kiezen van jullie huwelijksdag heel persoonlijk. Niemand kan deze keuze in jullie plaats maken. Via deze blogpost hoop ik jullie wat extra inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Ben je nog op zoek naar tips om je huwelijk te verplaatsen?  In mijn vorige blogpost ‘#3 Weddingplanning in corona tijden’ probeer ik je alvast op weg te helpen. 

Bij eventuele vragen of opmerkingen kan je gerust een mailtje sturen naar info@livastorytelling.be

SHARE THIS STORY