Huwelijksfotografie vind je in alle maten en kleuren. Elke fotograaf heeft zijn eigen visie, het is dus belangrijk dat de beeldstijl jullie aanspreekt. Vroeger gingen bruidskoppels gewoonlijk naar de stadsfotograaf om een huwelijksreportage te boeken. We stonden minder stil bij de beeldstijl van de reportage. Vandaag is dit helemaal anders. Op internet worden we overspoeld met verschillende soorten huwelijksfotografie en het aanbod in fotografen is groter dan ooit. Dit zorgt ongetwijfeld voor keuzestress.

Wat is jouw stijl?
Documentaire, fine art, high fashion, natuurlijk licht of flits licht, zwart-wit of toch liever kleur? Allemaal elementen die de stijl van jullie huwelijksreportage bepalen. Hieronder vind je een korte vragenlijst die je op weg kan helpen.

  • Welke kleuren zien jullie graag? Zomers warm of koel blauw?
  • Houden jullie van onverwachte momenten, of toch liever ensceneringen?
  • Zien jullie graag lichte of donkere foto’s?
  • Gaat jullie voorkeur naar statische, architecturale beelden of eerder romantische natuurfoto’s?
  • Vinden jullie storytelling belangrijk?

Het is niet zo moeilijk om een stijl te kiezen. Gewoonlijk voel je vanzelf aan wat je ligt. Er zijn tegenwoordig heel wat platforms waar je verschillende fotografen op kan terug vinden. Denk maar aan Huwelijksleveranciers, House of Weddings, Mywed en zoveel meer. Je kan ook eens vragen aan je vrienden en familie als ze een goede fotograaf kennen? Of aan één van je huwelijksleveranciers. Zij werken ongetwijfeld samen met enkele professionals.

Niet zomaar een ‘klik’!
Op jullie huwelijk zal de fotograaf de hele tijd aanwezig zijn. Het is dus ‘super’ belangrijk dat jullie op dezelfde golflengte zitten. Boek dus altijd pas een huwelijksreportage bij een fotograaf na een eerste kennismakingsgesprek. Het is van belang dat jullie een vertrouwd gevoel hebben en er een ‘klik’ is tussen jullie. Laat je ook zeker niet opjagen om de reportage definitief te boeken na het gesprek. Het is heel normaal dat je even alle informatie moet laten bezinken en een paar dagen de tijd moet nemen om te beslissen.

De stijl van Liva
Warme en zachte kleuren, spontane momenten, oog voor detail en een artistieke touch. Zo omschrijf ik mijn beeldstijl. Je zou het dus een mix van documentaire en fine art fotografie kunnen noemen. Naast de beelden is het storytelling aspect ook belangrijk. De manier waarop fotografische beelden het verhaal vertellen, creëert veel diepte in de reportage. Er komt dus veel meer bij kijken dan enkel mooie foto’s maken.

Sommige fotografen leggen minder de nadruk op storytelling en leveren hun koppels een reeks losse digitale beelden. Ik zie dit helemaal anders. Daarom heb ik mijn bedrijfsnaam ook veranderd van ‘Liva Photography’ naar ‘Liva Visual Storytelling‘.

Niet alle koppeltjes willen per sé een album, wat ik zeker kan begrijpen. Als alternatief bied ik daarom een mooie wedding box met fine art printjes. Via deze weg hebben jullie dan toch een mooie, fysieke herinnering aan jullie dag.

Een goede keuze van huwelijksleveranciers kan een verrijking zijn van jullie grote dag. Durf dus zeker raad vragen en maak geen overhaaste beslissingen. Als jullie gevoel goed zit, zal het ongetwijfeld een fijne samenwerking zijn. Vertrouw dus zeker op jullie buikgevoel.

SHARE THIS STORY