Een fotoshoot is iets wat we niet zo vaak doen. Het kan dus best spannend zijn, zeker wanneer het je allereerste fotoshoot is.  Ik heb hier enkele tips neergepend om jullie verder op weg te helpen en vooral gerust te stellen.

Elke persoon is uniek; perfectie bestaat dus niet. Tijdens de fotoshoot probeer ik vooral de magie vast te leggen tussen een koppeltje of de hechte band tussen familieleden. Gewoon jezelf zijn is key. Ik hou zelf niet van geposeerde foto’s, daarom probeer ik alles zo spontaan mogelijk te houden. Uiteraard help ik jullie verder met wat subtiele handelingen.

First things first 
Er zijn een aantal elementen waar je best rekening mee kan houden bij het boeken van een fotosessie. Naast het feit dat de stijl van de fotograaf jullie aanspreekt, is de locatie zeker even belangrijk. Gewoonlijk raad ik mijn favoriete locaties aan, maar als jullie zelf een voorkeur hebben, kan dat zeker ook. Bij het kiezen van een locatie moet je vooral weten wat jullie willen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om beachy foto’s te maken in een naaldbos. Je kleding wordt ook best gematched met de keuze van de locatie.

What to wear? 
This is a tricky one! Hoewel het heel logisch klinkt, is het niet altijd zo eenvoudig om te kiezen wat je het best draagt bij een fotoshoot. Tijdloze beelden creëer je met de juiste mood en passende kleding. Mijn nr. 1 advies is om geen patronen en felle kleuren op elkaar te dragen. Draagt je partner een geruit hemd? Dan draag je zelf best iets neutraler. Vermijd ook het dragen van dezelfde outfit of zichtbare woorden/merken die kunnen afleiden.

Heb je carte blanche? Dan kan je starten met een kleurenpalet van 3 of 4 kleuren die mooi op elkaar afstemmen: aardetinten, pastelkleuren, neutrale tinten etc. Het is niet de bedoeling dat het een fashion show wordt, hou het dus eenvoudig. De focus zal vooral liggen op jullie emoties.

Vergeet je schoenen niet! High heels in het bos kunnen misschien wat onhandig zijn: een extra paar schoenen is een aanrader.

It’s all about you!  
Hoewel er heel wat tips zijn, is het nòg belangrijker dat je je goed voelt tijdens een fotoshoot. Heb je bijvoorbeeld alleen maar zwart in je kleerkast? Draag dan gewoon zwart! Stressen is niet nodig, en uiteraard help ik twijfelaars ook graag uit de nood. Een fotoshoot hoort een leuke ervaring te zijn waar jullie ook nog eens mooie foto’s aan overhouden. 😉 

Your favorite pet
Een fotoshoot met trouwe viervoeters is een extra uitdaging, vooral als er meerdere hondjes meekomen. Als jullie foto’s wensen van jullie tweetjes kan het handig zijn om een extra persoon mee te nemen die even kan doggysitten, terwijl ik wat foto’s van jullie maak. Uiteraard geldt dit ook voor de kattenliefhebbers! 😉 

Zit je nog met vragen of onduidelijkheden? Stuur gerust een mailtje naar info@livastroytelling.be

SHARE THIS STORY